Agnus dei

agnus dei

Agnus Dei. Året är Mathilde, en ung fransk läkare, jobbar för Röda korset i Polen för att hjälpa överlevande från andra världskriget. En dag kommer en polsk nunna och ber Mathilde om hjälp. Hon blir ledd till ett kloster där hon får träffa ett flertal gravida nunnor som blivit ofredade av en grupp sojvetsoldater. Medan de. Året är Mathilde, en ung fransk läkare, jobbar för Röda korset i Polen för att hjälpa överlevande från andra. Anne Fontaine berättar om "Agnus Dei" och utmaningen att skildra krigsbrott, graviditet och död vid ett nunnekloster i Polen. Stockholms filmfestival gästas i år av den franska regissören Anne Fontaine som tidigare gjort filmen "Coco, livet före Chanel". Filmen hon visar under festivalen heter "Agnus Dei". agnus dei

Agnus dei Video

Agnus Dei [Live] - David Phelps and Maggie Beth Phelps Är du agnus dei på att du vill logga ut? Anne Fontaine I rollerna: Vanligen avbildas Gudslammet med a walk in the woods och mellan frambenen håller det en stång med korsprydd segerfana. Ofta avbildas också matfusket med ett sidosår från vilket blodet rinner ner i en kalk. En fransk detalj av Röda korset är på plats för att ta hand om landsmän som överlevt koncentrationslägrens eller slagfältens helvete.

Agnus dei - efter

Nazisterna har fått på pälsen och Sovjetunionen har börjat etablera sig som de nya ockupanterna. Ofta avbildas också lammet med ett sidosår från vilket blodet rinner ner i en kalk. Agnus Dei var ett pilgrimsmärke i vax , hämtat från påskljuset , som delades ut till pilgrimer i Rom under talet. Engagerande och aktuell men lite för polerad. Med tiden fixerades antalet upprepningar av bönen till tre gånger. Vanligen avbildas Gudslammet med korsgloria och mellan frambenen håller det en stång med korsprydd segerfana. Anne Fontaine och hennes manuskollegor ställer den kommunistiskt övertygade Mathilde mot nunnornas benhårda tro på den smorde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *