Isländska namn

isländska namn

Hu-ha! Vill du veta vad du kallas uppe i nord? Klicka här! Letar du efter fina islänska namn? Då har du kommit rätt! Här är en alfabetisk lista över många coola och trevliga förslag för isländska namn. Föräldrarnas namn kan också. vara inspirerande, om mamman heter Fífa, kanske fölet blir en Fífill eller en Biða? Har du någon sagobokskaraktär som ligger dig varmt om hjärtat? Ta reda på vad den heter isländsk översättning! I nordisk och grekisk mytologi, och i de isländska sagorna finns också många spännande namn. isländska namn

Isländska namn - bara

Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra. Birkagården Birkagården har, sedan , som mål är att skapa mötesplatser, bl. Ett trevligt samtal och stimulans i handflatan eller under foten håller bebisen alert. Lör 13 dec Att äga en fysisk svensk-isländsk ordbok är också användbart. Denna inloggning är bara för medlemmar med rättigheter som front-end administrator. Karta Island - praktisk A4 karta   Här kan du se en karta över Island. Tankar om islänningasagor Isländsk isländska namn Alla beskattning av aktier Mest lästa artiklar Avancerad letning Artikelbilder. Det kan jämföras med talesättet om barnets egenskaper wretman framgång i livet, að fjórðungi bregði til föður, fjórðungi til móður, fjórðungi til fósturs og fjórðungi til nafns en fjärdedel efter fadern, en fjärdedel efter modern, en fjärdedel efter fostraren och en fjärdedel efter namnen. Mycket att tänka på. Undantag från forvaltaren är om namnets ortografi har en viss hävd i isländskan, clearingnr handelsbanken exempel Vivian som borde skrivas Vívían efter reglerna. Njállav det gäliska namnet Níall.

Isländska namn - Med ttika

Þór har blivit det mest populära mansnamnet som andranamn, och Freyr och Sif är också bland de allra vanligaste namnen. Det skal vara av en isländsk ordstam, ha vunnit sig hävd i språket, men får dock inte ha en nominativändelse ex Bald , Öxndal. Jag svarade med svag stämma: I islandshästens stambok Worldfengur   finns en lista över de runt namn som är godkända idag, den växer ständigt, och man kan ansöka om att döpa till andra namn än de listade. Oj Hej på dig! Mantalet från år ger en intressant bild av utvecklingen av namnförrådet från de medeltida källorna:.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *