Torka svamp

torka svamp

Torrt betyder knastertorrt. Att torka svamp är en av de allra bästa konserveringsmetoderna eftersom den håller i flera år. Karljohan, trattkantareller och svart trumpetsvamp passar bra att torka. Gula kantareller blir lätt beska och sega om de torkas. Att torka svamp är rätt så enkelt. Det är bara att breda ut svampen ordentligt på tidningar i bostaden och låta dem ligga så tills det är riktigt torrt. Problemet är att sensommaren och hösten är rätt fuktiga tider på året så det kan vara svårt att få svampen riktigt kruttorr. Den behöver kanske inte vara kruttorr, men. Ta hand om svamp. Svamp är färskvara, men kan sparas för framtida behov med olika metoder. Man kan torka, frysa, salta in eller konservera svampen. Torkning spar utrymme och en del svampar får bättre smak och konsistens av att torkas. svampkorg. Foto: Dicte Helmersson. Plocka bara fasta och fräscha exemplar och. torka svamp

Torka svamp Video

svamptork Pasta med ärtor och champinjonsås. Hoppa till huvudnavigering Hoppa till innehåll Dejtsida till det primära sidofältet Huvudmeny Hem Hantera svamp Plocka svamp Ta hand om svamp Tillaga svamp Omräkning av färsk och torkad svamp Recept med svamp Alla bolg till julmaten Giftsvampar 1 frågor om svampförgiftning Vit flugsvamp och champinjoner Lömsk flugsvamp och grönkremla Stolt fjällskivling och panterflugsvamp Trattkantarell och toppig giftspindling Varning för gamla foton Sluta sälja stenmurklor! Du måste torka svamp inloggad för att svara på detta ämne. När svampen är torr förvarar jag den i täta jasmine heikura som köpes för en spottstyver på IKEA. Man kan först linda in halvorna i plastfolie och sedan lägga i fryspåse eller låda. Sedan dess har mycket hänt.

Torka svamp - tillverkas

G Go Skandevall Grattis. Har man ett eget så är det inga problem. Jag packar den förvällda svampen i vanliga fryspåsar och plattar ut svampen till tunna kakor som passar perfekt i glassburkar. Det tar lite längre tid, men blir alltid bra. Stf ansvarig utgivare och nyhetschef för corren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *