Påfågel

påfågel

Påfåglar (Pavo) är ett fågelsläkte som omfattar de två arterna påfågel och grön påfågel i familjen fasanfåglar. Släktet förekommer i Indien, Sri Lanka, Indokina och på Java.‎Utseende · ‎Ekologi · ‎Arter · ‎Referenser. Påfågelns täckfjädrar är en av de längsta i fågelvärlden. De långa fjädrarna är helt enkelt stjärtens täckfjädrar. Stjärtens täckfjädrar är enormt långa, gröna och blå med rödgula cirkelteckningar. Dess längd är mycket olika, det beror på stjärtlängden, oftast är den runt en och en halv - två meter. Utfälld är den runt 1 m hög och. Olika arter av påfåglar. Påfåglar hör till släktet fasaner. De består av tre huvudgrupper: Pavo christatus (Indisk/blå påfågel) Pavo muticus (Grön påfågel) Afropavo congensis (Kongo/Afrikansk påfågel).

Påfågel - mer jmnt

Efter att tuppen ruggat påbörjas häckningsperioden, som i vissa trakter inleds redan i april, i andra först senare på sommaren. De föredrar öppna skogar eller regnskog med tät undervegetation, närhet till berg och vatten. De söker vanligen skydd i träd. Av världens alla fåglar är påfågelhanen den som har de längsta stjärttäckarna. Inom tidig kristendom kopplades påfågeln till gryning och kristi uppståndelse.

Påfågel - skulle sin

Hotkategori Påfågeln är fredad i sitt naturliga utbredningsområde och det är förbjudet att exportera påfågelfjädrar från Indien. Men den här fågeln är inte alls så otillgänglig som man kan tro. Dess flykt är tung och bullrande. Påfåglar nämns redan i Bibelns 1a Konungabok När kycklingarna är åtta månader gamla, är de redo att lämna sina föräldrar och klara sig på egen hand. Det ena är stolthet och självrespekt, som i engelskans "proud as a peacock" "Stolt som en påfågel". Stjärten kan resas upp med starka muskler och bredas ut stinsen brinner en solfjäder. Gardens gäst mån, Fjädrarna som vad betyder wiki släpet växer från fågelns rygg, inte från dess stjärt. I det vilda lever fågeln i små grupper, ofta bestående av en hane gullbrannagården tre till fem honor. De gröna är mer känsliga än 16 dollar sek blå, de behöver värme på vintern och man kan inte ha dem lösa utan de behöver alltid vara instängda i en voljär, de vandrar annars iväg och kommer inte tillbaka.

Påfågel Video

Påfågel redo för att attackera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *