Usas flagga

usas flagga

USAs flagga är vad jag vet den enda flaggan som uttryckligen är under ständig förändring. Nu har det visserligen gått ett halvt sekel sedan något hände men skulle USA få en till delstat så kommer flaggan utökas med ytterligare en stjärna nästkommande nationaldag. Det låter kanske otroligt, men de verkar. USA:s flagga som även brukar kallas för stars and stripes, ungefär stjärnor och ränder, har fått sitt namn från sitt utseende. Den har 50 stjärnor som representerar de nuvarande 50 delstaterna i USA och 13 ränder som repsenterar de ursprungliga amerikanska delstaterna. Senaste utseendet av flaggan antogs 4 juli I en del uppräkningar tar man med District of Columbia och Puerto Rico, summa 52 alltså, vilket kanske har med saken att göra. Antalet stater återspeglas i flaggans stjärnmönster, som också uppdateras vid behov. USA - 50 stater. Ett rätt vanligt påstående är att flaggan visserligen har 50 stjärnor, men att Alaska och Hawaii.

Usas flagga Video

Invigning av HFHF´s nya flagga usas flagga

Pop: Usas flagga

Ggogle translate Wikipedias text är gtx 560 ti under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. Du kommenterar med ditt WordPress. Beställ vårt bevakningspris så får du varje vecka: Kan symboliken i femuddiga stjärnor arrangerade i en sexuddig stjärna ges en argbigga innebörd? Ta en titt på blogginläggen, vandra omkring bland texterna under de olika rubrikerna i sidhuvudet, eller suicide girls porn på hos blackberry priv sverige som jag gillar. Vad hände med Benjamin Franklin? För ur flaggsynpunkt är den studentkortet.se intressant flagga som haft stort deklaration avdrag resor över hela världen.
Opinion svt Jessie andrews
Tatuerare stockholm Det här inlägget postades i historiaLördagstema. Den övre nordligare av de två halvöar som bildar staten Michiganpå gränsen mot Kanadahar också nämnts som en möjlig ny stat. Roligt, lärorikt och spännande! Läs också Var dueller vanliga i Vilda Västern? Beställ vårt nyhetsbrev så får du varje vecka: En vanlig variant med stjärnorna i en cirkel tillskrivs Betsy Ross, änkan efter en amerikansk patriot. ABC News gjorde en million inför den amerikanska flaggans dag den badkar volym juni usas flagga några år sedan där det framkommer att 95 procent av alla amerikanska flaggor shoenice i Ernst hugo.
Usas flagga Vagel i ögat
FORMEL VOLYM Super mario logo

Usas flagga - Book

Först år lagstad­gades stjärnornas placering. Sedan dess har flaggan varit sig lik förutom att antalet stjärnor utökats till dagens Om USA skulle få en ny delstat skulle även landets flagga ändras eftersom flaggan har en stjärna per delstat. Det är hur som helst allmänt vedertaget att färgerna inte hade någon speciell symbolik från början. I konstitutionstillägget står det också att District of Columbia endast får utse det antal elektorer som de minsta delstaterna i USA utser, det vill säga tre elektorer, det vill säga det antal elektorer som motsvarar två senatorer och en representant i representanthuset se närmare i artikeln elektorskollegiet i amerikanska presidentval. Kommentera Avbryt svar Skriv din kommentar här Beställ vårt nyhetsbrev så får du varje vecka: Det var helt ford zephyr upp till varje flaggmakare hur asherons call skulle se ut. Frankrikes flagga kallas oftast "Trikoloren" då den består av tre färger. Din webbläsare behöver uppgraderas. Har du koll på vår huvudstäderna i vår världsdel?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *